بشر از دیرباز به تجربه می دانست که آب برخی رودخانه ها رسوب گذاری کمتری دارند. بعدها کشف شد که این رودخانه ها سنگ های مگنتیک در بستر خود داشته اند. همچنین نوع رسوبات درون برخی غارها نیز با سایر نقاط تفاوت داشت تا آنجا که نام آراگونیت از کوه آراگون گرفته شده که آنجا نیز میدان های مغناطیسی مشاهده می شود.
این نکته منجر به ابداع نسل اول ضدرسوب های مغناطیسی گردید. بدین صورت که با استفاده از یک آهنربا (مگنت) قدرتمند، میدان مغناطیسی بر سر راه تجهیزات ایجاد می شد و در نتیجه نرخ تشکیل رسوب تا حد قابل توجهی کاهش می یافت. این ابداع تحول چشمگیری در مقابله با معضل رسوب گرفتگی Scaling بود، اما معایبی نیز به همراه داشت. یکی از بزرگترین معایب آن، عمر محدود این تجهیزات بود. جهت رفع این عیب، نسل دوم ضدرسوب ها الکترومغناطیس عرضه شدند.
در نسل دوم ضدرسوب های الکترومغناطیس، میدان مغناطیسی به جای یک آهنربا، توسط یک سیم پیچ ایجاد می شد. بدین صورت که سیم پیچی به دور لوله های انتقال آب بسته می شد، و دو سر آن به یک منبع ولتاژ DC (یک باتری یا یک آداپتور) متصل می گردید. بدین صورت تا وقتی که انرژی الکتریکی فراهم می شد، میدان افت پیدا نمی نمود.
بعدها مشخص گردید که چنانچه دو سر سیم پیچ، به جای منبع ولتاژ DC به منبع ولتاژ AC متصل گردد، علاوه بر خصلت های پیشگیری از تشکیل رسوب، آب توانایی از بین بردن آرام رسوبات پیشین را نیز به دست خواهد آورد. نسل سوم ضدرسوب های الکترومغناطیس همگی با ترفندهای متفاوت، امواج الکترومغناطیس در باند فرکانسی خاصی تولید نموده و از بیرون لوله های انتقال آب، امواج را به آّب گذرنده از داخل لوله ها تشعشع می نمایند. تشعشع امواج ممکن است توسط سیم پیچ، کمربند، بوبین، کلمپ یا هر تمهید دیگری انجام شود. آنچه در بازار به ضدرسوب التراسونیک شهرت یافته نیز زیرشاخه ای از نسل سوم ضدرسوب های الکترومغناطیس است. شایان ذکر است به دلیل تشابه فرکانسی گاهی برخی توزیع کنندگان کم اطلاع، ضدرسوب های الکترومغناطیس را، ضد رسوب التراسونیک معرفی می نمایند (که البته نامگذاری صحیحی نیست چرا که امواج التراسونیک از نوع امواج مکانیکی می باشند و در صورت استفاده از التراسونیک های واقعی، پایپینگ خصوصاً در نقاط اتصال دچار تخریب و برش خواهد شد).
شرکت ری موج طراح و تولیدکننده ی نسل چهارم ضد رسوب های الکترومغناطیس است که تفاوت های چشمگیری با نسل های قبلی خصوصاً در بخش تشعشع امواج دارد.